Кредитка чи готівка, що вигідніше

Кредитка чи готівка, чому віддати перевагу

 02 листопада, 2023

Спробуємо розібратися чим краще користуватися - кредиткою чи готівкою, переваги та недоліки обох варіантів.

Колись на грошовому троні була готівка. Люди використовували готівку або чеки для повсякденних покупок, і кредитні картки відкладали на потреби великих і рідкісних покупок - якщо взагалі володіли кредитними картками. На сьогоднішній день кредитні картки приймаються майже всюди, і деякі люди взагалі не носять готівку.

Користуватися кредитними картками не означає “залазити в борги”, необхідно один раз на місяць сплачувати раніше використані кошти і ви не заплатите жодної лишньої копійки за кредит. А скоріше за все ви навіть отримаєте нагороду у вигляді бонусів чи кешбеку.

1. Носити з собою безпечніше кредитні картки ніж готівку

Якщо ви втратите гаманець або станете жертвою грабежу, готівка, яку ви могли носити, майже напевно буде втрачена назавжди. Але якщо злодії вирішать використовувати ваші кредитні картки, зазвичай ви не несете відповідальності за незаконні покупки. Хоча може знадобитися трохи часу, щоб відновити порядок, ви не втратите жодних фінансових засобів.

2. Користуючись кредитними картками ви отримуєте певні винагороди

Для заохочення клієнтів в користуванні кредитними картками банки щедро роздають винагороди у вигляді кешбеку, за ті чи інші покупки. Зазвичай кешбеки оновлюються першого числа кожного місяця. Оновлені кешбеки на листопад від українських банків можна подивитися на нашому сайті https://smartwallet.com.ua/cash-back 

У кожного банка свої категорії кешбеку, але поєднання кількох карток, дасть вам змогу значно збільшити свої винагороди.

Використання готівки ні копійки не приносить у вашу кишеню.

3. За допомогою кредитних карток легко відстежувати свої витрати

Контроль над своїм бюджетом завжди вимагає зусиль, незалежно від вашого способу витрат. Проте відстеження витрат на готівку може бути особливо важким завданням. Якщо ви випадково втратили квитанцію, інформація про ваші витрати та місце їхнього призначення може загубитися назавжди.

Завдяки кредитним карткам усе відображається у вашому обліковому записі, в режимі реального часу.

4. Кредитні картки можуть сприяти покращенню вашої кредитної історії.

Необов'язково мати кредитну картку для створення доброї кредитної історії, і важливо зазначити, що не потрібно підтримувати баланс на кредитній картці. Однак відповідальне використання кредитної картки є одним з найкращих способів покращити ваш кредитний рейтинг, що може відкривати додаткові можливості.

Регулярні невеликі покупки, низький залишок на картці та своєчасна оплата рахунків призведуть до поступового покращення вашого кредитного рейтингу з часом.

Коли не варто користуватися кредитною карткою

  1. Якщо при використанні кредитної картки доведеться сплачувати додаткову комісію.
  2. Коли ви боїтесь перевитрат. Для деяких осіб складно контролювати свої витрати, коли вони використовують кредитну картку. П'ятизначний ліміт кредитної картки може бути важкою перешкодою в усвідомленні, чому краще відмовитися від покупки. Якщо ви наближаєтеся до межі свого кредитного ліміту або турбуєтеся, що може накопичитися великий баланс на кредитній картці, вам краще використовувати дебетову картку або сплачувати готівкою.

Єдиним місцем де важко обійтися без готівки - це ярмарки. Тут зазвичай розрахунок іде за готівку, хоча останнім часом все більше продавців пропонують номери своїх карток для розрахунку.

Отже, користуватися кредитними  картками має багато переваг, які варто розглянути. Важливо провести своє власне дослідження, щоб знайти найкращу кредитну картку для своїх потреб.

Хочу також нагадати, що при оформленні кредитних карток можна ще і заробити. У нас найбільш актуальний список кредиток з бонусом за реєстрацію, інформація постійно оновлюється - “Які банки платять гроші за реєстрацію” https://smartwallet.com.ua/blog/which-ukrainian-banks-pay-for-inviting-friends .

Головне - витрачати гроші розумно, незалежно від того, який метод оплати ви обираєте.

 




Якщо виникли запитання пишіть в чаті телеграм каналу тут


➡️ Повний список активностей, для заробітку онлайн без вкладень які я виконую щодня ось