Криптовалюта з українським корінням

 16 листопада, 2022

Українська криптовалюта значно зміцнилася відносно Bitcoin

Для багатьох не є секретом, що Україна у топі лідерів за рівнем поширення використання криптоактивів у бізнесі та серед населення. Але мало хто знає які криптомонети народилися в Україні і яка їхня доля.

Ще в 2016 році з'явилась перша українська Криптомонета - Карбованець.

Karbo (KRB) 
Since: 2016
Ціна: 0,05$ 
ATH: 2,71$
Карбованець може майнитись на GPU/CPU за алгоритмом CryptoNight як соло, так і у пулах (аналогічно до Monero). Торгується на восьми CEX-біржах, що теж переважно мають українське походження. Офіційний сайт Карбованця, окрім української, перекладено ще на сім інших мов, що вказує на певну цікавість до монети з-за кордону.
Транзакції в KRB неможливо відслідкувати, так само, як і ідентифікувати відправника та отримувача переказу. Така анонімність забезпечується завдяки технології  кільцевого підпису (ring signature). Кожна транзакція підписується групою рандомных підписів, через що неможливо визначити, який з них належить власнику, а які додані алгоритмом. Відповідно не можливо дізнатись адреси публічних ключів отримувача та відправника, а також відслідкувати баланси їх гаманців чи транзакцій.
Трохи молодша криптомонета - Еней, яка з'явилася на світ наприкінці 2017 року.
Aeneas (ASH) 
Since: 2017
Ціна: 0,00147$
ATH: 12,73$
Криптовалюта ASH торгується на декількох CEX-майданчиках: найбільшій у Східній Європі біржі з українським корінням WhiteBIT, та більш скромних за обсягами торгів Cryptex24, Xeggex і BTC-Alpha, а також турецькій Alp-Turk.
Екосистема Енея включає NFT-маркетплейс та навіть декілька ігрових проектів, один з яких має назву Aeneas Koinon Legends.
Еней присутній на Coinpaprika та Coincheckup.
UAX Token (UAX) 
Since: 2020
Ціна: 1:1 UAH
Криптогривня – проект української біржі Kuna. Дізнавшись про плани Національного банку України запустити CBDC (цифрову гривню), власник біржі вирішив зіграти на випередження і створив стейблкоїн, курс якого прив’язаний до курсу гривні. Це токен стандарту ERC-20.
На сайті монети зазначено, що токен «інтегрований на платформі Kuna», але валютних пар з UAX на біржі немає. Як їх немає і на будь-яких інших торгових майданчиках. Декларується, що зберігати UAX також можна на мобільних гаманцях Paytomat і Trustee Wallet. На останньому гаманці свого часу він дійсно був і його роздавали в рамках промо-акції, як баунті у сумі 1 UAX.
Констатуємо, що є такий UAX Token – Криптогривня. Складно визначити, з якою метою він створювався і яку місію на нього покладала команда Kuna, але наразі, схоже, цей проект поставлений «на паузу» і чекає кращих часів, як і запуск цифрової гривні від НБУ.




Якщо виникли запитання пишіть в чаті телеграм каналу тут


➡️ Повний список активностей, для заробітку онлайн без вкладень які я виконую щодня ось