Заробіток в інтернеті. Криптобіржеві терміни.

 14 грудня, 2022

Криптобіржа Binance видалить 16 торгових пар — Мінфін

Чи можна на біржі почати заробляти з 50$? Можна якщо вам повезе, або якщо ви добре розбираєтесь в маржинальній торгівлі.

Маржинальна торгівля — це торгівля з використанням запозичених коштів платформи на якій ви здійснюєте угоди, під заставу власних коштів. В розмовах про данний спосіб ви часто будете чути терміни "плече" і "маржа"

Маржа — розмір "застави", своїх коштів, які ви вносите в угоду.
Плече — коефіцієнт, пропорційно якому ви збільшуєте об'єм угоди(2x, 5x, 10x, 100x)

Як би солодко не звучала можливість в рази збільшити потенційний прибуток, завжди потрібно пам'ятати про небезпеку ліквідації.

Ліквідація — примусове закриття позиції трейдера самою біржею, своєрідна страхова застава для біржі на випадок, якщо угода піде проти трейдера. Чим більше кредитне плече ви використовуєте, тим ближче ціна ліквідації до ціни входу.

Як розрахувати ціну ліквідації?
Та дуже просто — 100/ кредитни плече = % ліквідації.

Наприклад, 100 / 20 = 5%. Тобто якщо ціна активу поміняється на 5% в несприятливому для трейдера напрямку, його позиція буде ліквідована і вся маржа спишеться з рахунку.

Дуже часто початківці в трейдингу просто "згорають" при спробі торгувати з кредитним плечем.

Маржинальна торгівля в крипті нагадує гру в покер — в основному виграють ті, хто дбає про ризик-менеджмент, психологію і прорахунок всіх можливих ситуацій.




Якщо виникли запитання пишіть в чаті телеграм каналу тут


➡️ Повний список активностей, для заробітку онлайн без вкладень які я виконую щодня ось