Законні способи переказу коштів за кордон.

Основні інструменти і реальні способи переказу коштів

 19 грудня, 2023

Ліміти та обмеження на транскордонні операції ми розглянули в попередній статті "Переказ коштів за кордон", а зараз подивимося, які основні способи виконання даних операцій.

Далі розглянемо кілька способів переказу де валюта відправлення і валюта отримання USD/EUR

1. У 2015 році в Лондоні був створений Revolut Миколою Сторонським та Владом Яценком. Засновники кажуть що створили Revolut тому, що традиційні банки витрачають значно більше часу на впровадження цифрових банківських послуг для молодого покоління, яке віддає перевагу отриманню доступу до більшості сервісів через свої смартфони.

Якщо поповнення на стороні Revolut (Apple Pay / Google Pay / Debit or credit card), то перекази з банків Моно, ПУМБ, Укргазбанк, Кредо, Прокредит, Сенс, ТАС, Райф (лише EUR), Кліринговий дім, Ощадбанк, Юнекс відбувається з нульовою комісією, як зі сторони відправника, так і отримувача. А от А-банк вже бере 0,9% комісії, а Приват - 2%.

Нагадаємо, що у березні 2022 року Revolut розширив свою доступність для українців в Європейському Союзі. Платіжний сервіс спростив умови використання додатка для мешканців України, надаючи можливість з'єднати програму із своїм українським банківським рахунком та отримати доступ до своїх фінансів.

Застереження.

а) Якщо ви відкрили рахунок у Revolut як біженець в країні Європи і в подальшому користуєтеся ним в Україні без використання VPN, який маскує вашу геолокацію, існує ризик блокування вашого рахунку. На даний момент Revolut офіційно не працює в Україні.

б) Якщо ви намагаєтеся поповнити рахунок на суму 1500 євро за один день, Revolut може вимагати вас пройти процедуру верифікації, яка включає селфі з картою (навіть віртуальною), виписку по карті, а також може бути застосований тимчасовий блок на 3-4 дні з метою з'ясування обставин.

2. Якщо поповнення Wise відбувається через Google pay дебетною карткою, то нульовою комісією відправника буде в таких банках: Укргазбанк, Моно, ПУМБ, Кліринговий дім (eur-eur), Райф ($-$), Кредо (eur-eur), Глобус (eur-eur). А от комісія отримувача буде такою: USD-1.56%, EUR-0.41%, GBP-0.3%. Банки Приват і Сенс як відправники стягують - 2,01%, плюс комісія отримувача: USD-3.77%, EUR-0.41%, GBP-0.3%.

Застереження.

а) Існують випадки блокування рахунків, хоча це поки що випадкові явища, і причини залишаються не зовсім зрозумілими. При таких блокуваннях Wise посилається на порушення пункту 1.2.2 умов користування. Крім того, у правилах зазначено, що "неможливо відправляти USD брокерським компаніям чи посередникам", але технічно можна відправити USD на Interactive Brokers, і за це вам не буде негайно заблоковано рахунок. Ця можливість діє до грудня 2022 року.

б) Після отримання суми у 20 тисяч євро або зміни адреси до вас можуть звернутися з проведенням опитувань та підтвердженням коштів.

3. p2p - Переказ з карти на картку комісія відправника банків - Моно -1%, Приват -2%, Абанк-3%, Укргаз -4%, при нульовій комісії отримувача.

Якщо ви вже перебуваєш за кордоном, то існують такі обмеження:

* Зняття готівки з гривневих карток за кордоном - ліміт 12,5 тис. грн (в еквіваленті) на сім календарних днів.

* Розрахунки за кордоном гривневими картками - 100 тис. грн (в еквіваленті) на місяць з усіх рахунків клієнта в банку, відкритих у національній валюті. 

* Розрахунки за кордоном валютними картками  - без обмежень.

При всіх переказах будьте дуже обережні і обов'язково перевіряйте всі реквізити!

Реєструємося на Revolut за посиланням https://revolut.com/referral/oleksa1gvn

Реєструємося на Wise за посиланням https://wise.com/invite/ath/oleksandrs496 

Також ви можете заробити на українських банках

Які банки платять гроші за реєстрацію дивіться - https://smartwallet.com.ua/blog/which-ukrainian-banks-pay-for-inviting-friends 

Кращі кешбеки в грудні - https://smartwallet.com.ua/cash-back 




Якщо виникли запитання пишіть в чаті телеграм каналу тут


➡️ Повний список активностей, для заробітку онлайн без вкладень які я виконую щодня ось