Що таке інвестиційна стратегія DCA

інвестиційна стратегія DCA  26 січня, 2023

У кожного інвестора є своя стратегія інвестування. Дуже часто емоції заважають вигідно інвестувати і тверезо оцінювати ризики. Стратегія DCA повністю абстрагує вас від ринку та залишає час на більш корисні справи!

Отже DCA (з англійської Dollar Cost Averaging — Усереднення Доларової Вартості) — це стратегія інвесторів, ціль якої — зменшення впливу волатильності під час купівлі криптовалютних активів. Вона передбачає виділення певної частини коштів на купівлю обраного активу з систематичною частотою.

Дана стратегія дозволяє систематично інвестувати однакові суми, за певний період часу. Дуже важливо усвідомити, що дана стратегія розрахована на тривалий проміжок часу. Кожного місяця за якусь певну частину свого доходу ви купуєте, наприклад, біткоїн і так на протязі декількох років.

Дана стратегія особливо ефективна на проміжку часу у 5 років і більше. Графік трохи застарілий, але все одно чітко видно, що за останні 5 років три роки ціна була значно меншою за сьогоднішню (22 989 на даний час).

Інвестори як всі нормальні люди схильні до страху і жадібності, а дана стратегія дисциплінує і заспокоює.




Якщо виникли запитання пишіть в чаті телеграм каналу тут


➡️ Повний список активностей, для заробітку онлайн без вкладень які я виконую щодня ось