В чому полягає різниця між корекцією та ведмежим ринком?

 27 жовтня, 2022

Зростання ринку — явище тимчасове, тому за ним завжди йтиме спад ціни. Це абсолютно нормально, тому трейдеру варто прийняти це як факт. Але що робити, коли активи летять донизу, а разом із ними й ваш криптовалютний портфель? Тут варто вміти відрізнити корекцію від ведмежого ринку. Про це ми й поговоримо.

Що таке корекція на ринку криптовалют ❓
Корекція — це стійке падіння вартості криптовалюти до 10% порівняно з останнім показником. Це явище є короткостроковим і зазвичай воно не означає майбутню фазу зниження. Але деколи це сигналізує про справжній обвал активу.

Що викликає корекцію криптовалютного ринку ❓
В більшості випадків корекція є реакцією ринку на переоцінку активів або зовнішню кризу (наприклад, пандемію в березні 2020 року). В інших випадках коливання ринку спричинені падінням економіки чи проблемами в конкретній індустрії. Також на це впливають важливі події, такі як запуск Segwit або досягнення активом нового максимуму.

Що таке ведмежий ринок ❓
Ведмежий ринок — це період, коли вартість криптовалютних активів падає щонайменше на 20% від попереднього максимуму та залишається на цьому рівні через песимістичні настрої на ринку.

Єдиним виходом, який спадає на думку інвестору, є вихід із ринку. Але досвідчені інвестори радять не боятися ведмежого тренду, оскільки це найкраща можливість придбати активи на довгий строк.

Як підлаштуватися під ведмежий ринок ❓

🔸 Диверсифікуйте загальний портфель, поповнивши його стабільними та відомими криптовалютами, а також проєктами з надійним забезпеченням.

🔸 Обирайте стратегії, коли необхідно регулярно вкладати певну суму в цифрові валюти протягом певного часу. Це дозволить нівелювати наслідки цінових стрибків унаслідок усереднення ціни.

🔸 Зменште апетити. Краще отримувати незначні прибутки, але часто, аніж гнатися за великим кушем із ризиком втратити все. Також рекомендується підвищити рівень стоп-лоссу.

🔸 Тримайте власні емоції під контролем. Ведмежий ринок здатний порушити спокій трейдера. Це небезпечно, оскільки можна зробити невдалу інвестицію в криптоактиви, керуючись виключно емоціями.

Ведмежий ринок є нормальною частиною торгівлі криптою, тому не варто панікувати, коли почався ведмежий тренд.

Як орієнтуватися в корекціях і ведмежих ринках ❓
Передусім варто звертати увагу на економічну ситуацію. Це дозволить зрозуміти, як діяти під час падіння цін на активи.

Під час падіння традиційних ринків криптовалюти підхоплюють естафету та теж йдуть донизу, формуючи ведмежий ринок. Найкращий вихід у цьому випадку — мати довгострокову стратегію та дотримуватися її. Якщо ж ви прагнете діяти обережніше, можна завернути увагу на короткі продажі та пут-опціони, які можуть принести прибуток від ведмежого тренду.

Якщо ж ринки зростають, то зниження цін — це, як правило, корекції. Але під час них можна і треба інвестувати, оскільки основна бичача тенденція зберігатиметься та буде призводити до нових максимумів.

Якщо ви не впевнені в ситуації на ринку, залишайтеся диверсифікованими і продовжуйте слідувати за обраною стратегією.




Якщо виникли запитання пишіть в чаті телеграм каналу тут


➡️ Повний список активностей, для заробітку онлайн без вкладень які я виконую щодня ось