Яка різниця між стейкінгом (Staking) і криптодепозитом. Криптодепозит на WhiteBIT

 12 липня, 2023

На сьогоднішній день дуже багато людей цікавляться криптовалютами, а також як і де їх зберігати з вигодою. Одним із способів збереження криптовалюти є стейкінг (Staking), про який ми писали 9 липня (Що таке Staking і на що слід звертати увагу), а другий спосіб це криптодепозит. Сьогодні розглянемо основні відмінності даних вкладів.

Отже, трохи повторимось.

Стейкінг (Staking):

Стейкінг є процесом блокування або тримання криптовалюти у віртуальному гаманці або спеціальному стейкінг-пулі з метою підтримки безпеки мережі криптовалюти і отримання винагороди. Під час стейкінгу ви добровільно блокуєте свої монети в мережі і дозволяєте їм брати участь у механізмах підтримки мережі, таких як Proof of Stake (PoS). За свою участь ви можете отримувати винагороду у вигляді нових монет або відсотків з транзакційних комісій. Сутність стейкінгу полягає в тому, що ви не здаєте свої монети на зберігання третій стороні, а просто блокуєте їх у мережі, щоб підтримувати мережу та отримувати винагороду за це.

Криптодепозит (Crypto Deposit):

Криптодепозит - це процес зберігання криптовалюти на платформі або біржі, що надає послуги з депозиту. Під час криптодепозиту ви перекладаєте свої криптовалютні активи на довірену платформу або біржу, яка забезпечує безпечне зберігання ваших активів. Криптодепозити можуть бути використані для забезпечення безпеки ваших активів та надання ліквідності для торгівлі або інших операцій на платформі. В деяких випадках платформа може надавати вам винагороду у вигляді відсотків на збережені активи, але це залежить від умов конкретної платформи.

Основна різниця між стейкінгом і криптодепозитом полягає в тому, що стейкінг вимагає блокування монет у мережі для підтримки безпеки і отримання винагороди, тоді як криптодепозит забезпечує зберігання активів на платформі або біржі з метою безпеки та доступу до послуг платформи.

Важливо відзначити, що конкретні умови і можливості стейкінгу та криптодепозиту можуть варіюватися залежно від криптовалюти, мережі або платформи, які ви використовуєте. Рекомендується завжди ретельно вивчати умови і ризики, пов'язані з кожним процесом перед здійсненням стейкінгу або здійсненням криптодепозиту.

Для прикладу розглянемо, що нам пропонує WhiteBIT – найбільша у Європі міжнародна криптофіатна платформа.

Як бачимо, на даний момент WhiteBIT пропонує нам криптодепозит, а стейкінг на разі не активний.

Слід зазначити, що WhiteBIT пропонує найбільші відсотки за криптодепозитами серед усіх криптобірж на сьогоднішній день. При цьому біржа WhiteBIT інтегрована з Дією через яку можна пройти верифікацію акаунту за 5 хвилин, також тут мінімальні комісії у спотовій торгівлі.

На сьогоднішній день біржа пропонує дуже солідні відсотки, по криптовалютам. Візьмем для прикладу USDT

На даний час, на моєму рахунку коштів не достатньо для відкриття депозиту, але нам відразу показують, що ми отримаємо 12 доларів доходу, якщо покладемо на депозит 50 доларів на один рік.

Або 5 доларів за пів року.

Отже, якщо ми вирішили покласти криптовалюту на депозит на біржі WhiteBIT, вибираємо відповідний план, а саме (Яка криптовалюта, скільки криптовалюти і який термін), а система нам відразу порахує який ми отримаємо прибуток.

Тепер деякі подробиці:

Чи можна подовжити план?

Ні. Після завершення періоду плану ви отримаєте свої кошти + відсоток, і потім за бажанням зможете відкрити план знову.

Чи можна відкривати декілька планів з одним активом одночасно?


Можна, але періоди дії планів повинні відрізнятися. Наприклад, ви не зможете відкрити два плани по USDT на 180 днів; це можливо тільки якщо один план буде на 180, а інший, припустимо, — на 360 днів.

Чи можна поповнити вже відкритий план?

Ні. Але ви можете відкрити ще один план того самого активу, просто на інший термін.

Як закрити план?

По закінченню терміну план закривається автоматично, проте це можна зробити вручну достроково. При цьому треба враховувати те, що на баланс повернеться тільки вкладена сума, без відсотків.

На біржі WhiteBIT я неодноразово відкривав криптодепозити, тому з власного досвіду можу сказати, що всі виплати виконувалися вчасно і не було ніяких проблем. 

Рекомендую!

Реєстрація на біржі WhiteBIT 




Якщо виникли запитання пишіть в чаті телеграм каналу тут


➡️ Повний список активностей, для заробітку онлайн без вкладень які я виконую щодня ось